Menu Produkter
da en

LeksikonLæder


100 % læder

Læder er et naturmateriale med mange fordele. Vi bruger det til fremstilling af sko. Det er vandafvisende, særdeles robust, beskytter fødderne mod skader, fx. på bjergskråninger, og bidrager således til skoens og dermed fodens stabilitet. Der bruges som regel spaltlæder. Ikke hele huden finder anvendelse, men et tyndt lag læder, som spaltes fra. De yderste lag med hårsiden er de mest solide lag. Narvlæder er læder fremstillet af de yderste lag. Læder skal plejes regelmæssigt, for at dets egenskaber kan bevares.

Læder bindsål


Bindsål

Af kernelæder med sugende effekt; stort fugtoptag og -afgivelse; god slidstyrke, hudvenlig pH-værdi.

Læder dæksål


Dæksål

Okselæder med stort fugtoptag og -afgivelse, slidstærkt.

Lag-på-lag princippet


Et funktionelt beklædningssystem bør sammensættes i flere lag uden på hinanden. Flere tynde lag uden på hinanden varmer bedre end ét tykt lag, fordi der dannes små luftlommer, der fungerer som ekstra varmereserver. De nøje efter hinanden afstemte lag holder kroppen varm og tør, når det er koldt.

L-Protection® sålen


L-Protection® sålen er en supersikker tekstil bindsål med keramisk behandlede fibre, der sikrer større sikkerhed, lavere vægt, bedre varme-/kuldeisolering, større fleksibilitet og mere komfort end en stål- og bindsål. L-Protection® er både en stål- og bindsål. 100 % beskyttelse af hele fladen.

Lycra®


Lycra® er elastanfibre med et højt indhold af PA fra DuPont™. Lycra® har særdeles stor elasticitet og en væsentlig længere levetid end gummi. Derfor anvendes Lycra® ofte til sømme og kanter i fiberpelsbeklædning.