Menu Produkter
da en

LeksikonØstrigske norm Z 1259


Den østrigske norm Z 1259 er en national norm, der udelukkende finder anvendelse i Østrig, og som omhandler det samme som den tyske DGUV-bestemmelse 112-191 om tilpasning af ortopædiske arbejds- og sikkerhedssko.

Sikkerheds- og arbejdssko hører ifølge loven til de personlige værnemidler (PSA), er underlagt en EU-typeafprøvning og skal være mærket med CE-mærkning. Efterfølgende ændringer fx grundet ortopædiske indlæg eller tilpasninger kræver en lignende certificering, for at normen også herefter overholdes.

Arbejds- og sikkerhedssko fremstillet iht. den østrigske norm Z 1259 kan forsynes med ortopædiske indlæg, der har den samme type mærkning og anden form for ortopædisk tilpasning.

Arbejds- og sikkerhedssko certificeret iht. til den østrigske norm Z 1259 skal have opnået skridsikkerheden defineret i SRC, ¾ indlæg må ikke anvendes.

Organic Cotton


En stor del af vores shirts og undertøj fremstilles af økologisk bomuld. Kravene til dyrkningen af økologisk bomuld er meget strenge. I modsætning til konventionel bomuldsdyrkning må der ikke bruges fx kemiske pesticider og kunstgødning. Selve bomuldsplanten må heller ikke ændres genetisk. Bønderne kan takket være organisering i kooperativer sælge deres bomuld til mere stabile priser, der er uafhængige af spekulationen i råstoffer. Disse produkter er markeret med etiketten ORGANIC COTTON.

OrthoLite®


  • høj åndbarhed
  • vedvarende elasticitet
  • antibakteriel & skridhæmmende
  • langtidsholdbar støddæmpning