DEN RIGTIGE SKOPLEJE TIL

ARBEJDS- OG SIKKERHEDSSKO

HVORFOR OVERHOVEDET
PLEJE SINE SKO?

Som saven for skovarbejderen eller mureskeen for fliselæggeren er også arbejdsskoene en essentiel bestanddel af din arbejdshverdag. Det er lige så vigtigt at vedligeholde dine sko som dit værktøj. Kun på den måde kan du være sikker på, at de fungerer uden problemer og beskytter dig i mange år under arbejdet. Ligesom saven bliver stum, hvis den ikke vedligeholdes, så mister dine sko også deres åndbarhed eller bliver sprukne. Hurtigt bliver en "ærgerlig" sprække dog "farlig". Utilstrækkelig pleje eller manglende opmærksomhed over for skader kan hurtigt føre til, at elementer, der egentlig skulle beskytte dig, ender med at blive ødelagte.

Vi modtager desværre mange defekte sko. Det kunne have været undgået, hvis skoene var blevet plejet korrekt, eller hvis de var blevet brugt på den måde, det var tiltænkt. De sko kan desværre ikke returneres. Ud fra vores motto "enjoy work" vil vi derfor gerne give nogle tips til, hvordan du bedst muligt plejer dine sko, så du har glæde af dem i lang tid og føler dig sikker med skoene fra engelbert strauss.

HVAD SKAL MAN BRUGE
TIL PLEJE AF SKO?

For mange betyder skopleje især én ting: At skrubbe. Det er også en del af plejen, men ikke det hele. Skopleje er nemlig både aktiv og passiv. Den passive skopleje starter med dit skovalg: De skal passe. Sikkerhedssko bliver ikke så udtrådte med tiden som f.eks. sneakers. Derved opstår større belastning af skoen på de forkerte steder, som til og med kan påvirke den måde, du går på. Det er heller ikke godt for fødderne og giver ikke fødderne lyst til at bære din vægt. Skoene skal dog ikke kun passe til fødderne, men også til dit arbejde. Find ud af, hvilke egenskaber en sko skal have for at passe til dit arbejde. Hvis du arbejder meget på knæ, skal dine sko have overkapper.

Forskellige underlag kræver forskellige såle-egenskaber, og selvfølgelig spiller også sikkerhedsniveauet en stor rolle. Med vores intuitive skofilter har du mulighed for at sammensætte en individuel sko med præcis de egenskaber, der er vigtige for dig. Dine nye arbejdssko skal være behagelige at have på, første gang du prøver dem, og være velegnede til dit arbejdsområde, for du vil i bedste fald have dem på dagligt de næste måneder eller endda år. Det kan godt lyde banalt, men det er også vigtigt, hvordan du tager skoene på. Vi foreslår altid at bruge et skohorn for ikke at belaste hælen unødigt.

Der hører dog mere med til den passive skopleje. Professionelle arbejdssko kan klare rigtig meget, men også skoene har brug for at holde fyraften på et eller andet tidspunkt. Selvom især lædersko er rigtig gode til at optage fugtighed, så skal de bruge op til 24 timer på igen af afgive fugtigheden. Derfor anbefaler vi, at du har to par arbejdssko. På den måde kan ét par altid hvile, og begge par sko vil holde endnu længere.

Selv de aller-
hårdeste sko
slides. Uden
rigtig pleje sker
det endnu
hurtigere.

Arbejdssko
skal være
behagelige
fra starten af.

Brug hellere
2 par sko -
på den måde
forlænger du
begge pars
levetid.

NO GO’S

Dine arbejdssko er en del af din livsforsikring. Forkert brug, pleje og anvendelse kan have fatale følger for dig og kan ødelægge skoene. Vi vil gerne vise dig nogle konkrete eksempler, der illustrerer den forkerte brug. Der er tre fejl, vi ofte hører om, og som vi gerne her vil fremhæve:

VASKEMASKINE

Arbejdssko skal ikke vaskes i vaskemaskinen! Ydermaterialet og sikkerhedselementer bliver ødelagt.

TILPASNING

Vores skos komponenter er perfekt afstemt efter hinanden. Brug ingen fremmede dele som f.eks. indlægssåler, og lad være med selv at foretage ændringer på skoen. Ved f.eks. ESD-sko går de beskyttende egenskaber hurtigt tabt, hvis der bruges uegnede indlæg! Hvis du vil foretage ændringer, anbefales det, at du taler med en fagmand.

SNAVSET ARBEJDSPLADS

Det er en let formel: ren arbejdsplads = rene sko. Prøv, om du kan kan holde din umiddelbare arbejdsplads ren og fri for yderligere farer. Hvis du f.eks. permanent står i olier eller kemiske væsker, angribes sålen yderligere. Med ristværk sørger du ikke alene for en sikker arbejdsplads, men øger også skoenes levetid.

Undersøg altid dine
sko for mangler, før
du tager dem på!

Hvad er dine sko lavet af?

HVORDAN FJERNER MAN
KRAFTIGT SNAVS?

Beskidte arbejdssko ser ikke alene ikke pæne ud; verfladesnavs virker også negativt på åndbarheden. Det kan sågar forårsage, at funktionsmembranen klistrer fast. Jo mindre åndbare dine sko er, desto mere sved og fugtighed opstår der inde i skoen. Det er dog virkelig let at fjerne groft snavs og støv fra læderstøvlerne direkte med en børste, lidt lunkent vand og eventuelt noget neutralt sæbe. Med langsomme, jævne bevægelser skrubber du skoene uden at trykke for hårdt. Også vand- og snerander skal behandles med det samme, mens skoene stadig er fugtige.

Særligt behagelige:

Med vores skorengøringsbørste
som vores produkt Extreme bliver
børstning af skoene hurtigt til
en vane.

Kraftigt snavs
fjernes med en
børste og med
varmt vand og
neutralt sæbe.

GODT OG STABILT I REGNEN:
IMPRÆGNER SKOENE

Mange af vores arbejds- og sikkerhedssko er udstyret med en vandtæt og alligevel ekstremt åndbar dryplexx®-membran. For at denne membran bibeholder sine praktiske egenskaber på lang sigt skal skoene ikke alene ofte rengøres, men også imprægneres. Det anbefales at gøre det allerede før første ibrugtagning og efterfølgende, afhængigt at belastning og rengøring, at gøre det regelmæssigt. Som tommelfingerregel skal skoene behandles, når de har været våde 2-3 gange. Det er vigtigt at være opmærksom på, at den anvendte imprægneringsspray er velegnet til dryplexx®-membran, og at der holdes en afstand på 20-30 cm fra skoen. Det er vigtigt, at overfladen bliver fugtig, men ikke våd. Du kan i øvrigt også imprægnere sko, der ikke har en vandtæt membran. Det gør dog ikke skoen så vandtæt, men sørger for, at fugtigheden lettere preller af overfladen.

Ingen forskel imellem:

Inden 1.
ibrugtagning og hver
2.-3. gang efter
vådimpræg-
neringen.
Ikke for våd!

Hvad er dine sko lavet af?

WELLNESS FOR SKOENE:
LÆDERLOTION

Ud over rengøring og imprægnering har dine arbejdssko af læder også brug for en lille skønhedskur en gang imellem. Med lædervoks eller højglans skocreme giver du materialet dets naturlige fleksibilitet, modstandsdygtighed og glans tilbage. Det ser ikke bare flot ud, men er også praktisk: Snavs sætter sig i langt mindre grad fast på velholdte sko.

Læderlotion sørger ikke
kun for glans, men også
for, at snavs ikke sætter
sig så hurtigt fast.

TØR SKOENE ORDENTLIGT

Hvad end det er på grund af rengøringen eller regnen - våde sko skal tørres. Forsøg aldrig at tørre skoene hurtigt ved at stille dem i solen eller tæt på radiatoren. Især læder bliver nemlig hurtigt hårdt og revner. I stedet skal du løsne pløs og snørrebånd, tage indlægssålen ud og fylde skoene med avispapir. Således fjernes fugtigheden på en skånende måde, helst et sted med god luftgennemstrømning og ved stuetemperatur. Det hurtige alternativ er en speciel skotørrer.

Ingen forskel imellem:

Pløs og snørre-
bånd løsnes, fyld
skoene med avis-
papir, og stil dem
skånnende til tørre.
Aldrig i solen!

Sæt skoene ned over tørreren Skoene er tørre efter 2 timer –med en skotørrer fra Compact.

HVORDAN OPBEVARES
SKO SIKKERT?

Skopleje er også relevant, når du ikke bruger dine sko i længere tid. Om sommeren er det vigtigt at opbevare dine vintersko rigtigt. En plastikpose er ikke velegnet, fordi den giver de bedste forudsætninger for skimmeldannelse. I stedet skal der bruges en skoæske eller en skopose. Desuden kan du bruge en skostiver, der opretholder skoenes naturlige form. I luksusklassen af cedertræ optager den sågar fugtighed. I den rigtige emballage kan de helt enkelt opbevares i skabet.

Ingen forskel imellem:

Opbevar dine
sko i en skoæske.
En skostiver opretholder
desuden formen.

FODNOTE: HVAD GØR DU
VED SVEDLUGT?

Det er næste umuligt at undgå: Sko optager lugte, og det lugter ikke godt. Særligt hvis de bruges ofte og under store strabadser. Stil dem ud i den friske luft, og put dem aldrig i vaskemaskinen. Derudover kan du bruge specielle sprays som for eksempel en skodeodorant, der giver dine arbejdssko en frisk duft. Det er også en del af skoplejen og sikrer, at du har glæde af dine arbejds- og sikkerhedssko i lang tid.

Ingen forskel imellem:

Det rigtige stof

Det kommer også an på strømperne, for selv den bedste membran nytter ikke, hvis strømperne ikke er åndbare.

Gå til funktionsstrømper

Ved ubehagelige lugte
må skoene aldrig vaskes
i maskinen. Gør brug af den
friske luft og skodeo.

Menu Produkter
Sammenligningslister
Produktsammenligning
4 / 4 artikel
maks. Antal nået for denne kategori!
Fjern venligst mindst et produkt fra kategorien, for at kunne tilføje nye.
Sammenligningslister
Produktsammenligning
er tilføjet til sammenligningsliste.
Tilføj produkt
For sammenligning af produkter, skal de tilføjes til sammenligningslisten.
Sammenligningslister
Produktsammenligning
da en