Arbejdstøj
med funktion


Robust & funktionelt til teams
Smarte styles til alle typer arbejde


Funktionsbeklædning

Nogle gange kan det være lidt barsk udenfor – det ved enhver, der dagligt arbejder og opholder sig under fri himmel. Det kræver særlig beskyttelse: Et godt reguleret klima for kroppen er en forudsætning for en sund afvikling af arbejdet. Forkølelser og forstrækninger på grund af nedkølet muskulatur er de primære årsager til sygdomsbetingede tabte arbejdsdage. Professionel arbejdsbeklædning er derfor også funktionsbeklædning, der beskytter hele tiden, og som beskytter mod høje temperaturer, mod nedkøling og alt slags vejr. e.s. arbejdsbeklædning med funktion betyder: større effektivitet til stærke teams.

Hvorfor egentlig "funktion"?

Det er en selvfølge, at arbejdsbeklædning skal være praktisk, altså at det ""fungerer"", og at der er mange lommer og rum præcis de steder, hvor du har brug for dem. Knæpolstringslommer, viddejusterbar talje, stærkt stof, der er let at holde, optimal mobilitet: fungerer helt fantastisk.

Arbejdsbeklædning med funktion kan bare mere: Den kombinerer de praktiske fordele ved arbejdsbeklædning med vejrbeskyttelse og klimakomfort ved funktionsbeklædning.

Løgprincippet
Lag på lag – clever påklædning!

Lag-på-lag-princippet betyder, at kroppen holdes varm af flere lag stof. Hvis lagenes funktion er afstemt efter dine behov, har lag-på-lag-princippet en dobbeltfunktion: det regulerer indefra og beskytter udefra.

1. Basislag

Fugttransport

+ Hurtigt (direkte) optag og transport af fugten væk fra kroppen
+ Fugtighedstransport i varmelaget

2. Varmelag

Varme og isolering

+ Beskytter mod afkøling
+ Fugttransport fra basislaget til vejrbeskyttelseslaget

3. Vejrbeskyttelseslag

Vejrbeskyttelse

+ Vejrbeskyttende (vind, regn, sne, tåge)
+ Fugten føres væk fra kroppen

Basislag

Fokus på transport


Stor bevægelsesfrihed, høj åndbarhed - elastisk og funktionelt undertøj som BASISLAG

Produkterne i BASISLAGET er placeret direkte ind mod huden og har særligt én opgave: transport! Overskudsvarme og kroppens fugtighed skal hurtigt føres væk fra kroppen. Karakteristiske produkter ved første lag er derfor åndbare funktionsstrømper, funktionsundertøj og funktions-T-shirts.

Overblik over alle produkterne

Det optimale varmetrin

e.s. clima concept

e.s. clima concept viser optimalt varmeniveau, afhængigt af udendørstemperaturen og den fysiske aktivitet: funktionsstrømper og funktionsundertøj til enhver lejlighed og alle varmegrader – fra "cool" til "light" og til "varmt" og "x-varmt".

+ til varme dage
+ behageligt let
+ temperaturer over 0°C

+ til varme dage
+ behageligt let
+ klimaregulerende

+ til køligere dage
+ varmende
+ behagelig klimaoplevelse

+ til rigtigt kolde dage
+ ekstra varmende

Materiale
High-tech tekstiler
Naturfibre

FIBERtwin®

Performance både inderst og yderst

FIBERtwin® – det er dynamiske high-tech tekstiler med effektive produkter til første og andet beklædningslag. Den specielle fremstillingsteknik og materialekombinationen resulterer i FIBERtwin®-produkter med helt forskellige egenskaber og funktioner.

+ Særdeles åndbart, fleksibelt funktionsundertøj som basislag
+ High-performance fleece med forskellig overfladestrukturer til varmelaget

FIBERtwin® – basislag

Den funktionsstærke letvægtserie FIBERtwin® BASIS holder kroppen tør og frisk – også ved hårdt fysisk arbejde. Karakteristisk for de inderste beklædningslag er her FIBERtwin® funktionsundertøjet og funktions T-shirtsene.

+ Hurtigt optag og direkte transport af fugt
væk fra kroppen
+ God bevægelighed
+ Føles behageligt mod huden

Varmelag


Isolering og bevægelsesfrihed


Fleecejakke & Co. Som varmelag – holder på varmen, afgiver varme

Beskytter kroppen mod indtrængning af kulde og samtidig ledes overskudsvarme væk: Det varmegivende andet lag skal reagere særligt fleksibelt. Typisk for varmelaget er derfor fleecejakker, fleecetrøjer, termostretch-trøjer – smidige strikprodukter for større bevægelsesfrihed i forskellige materialetykkelser og varmeniveauer. Meget åndbart blandet stof er optimalt for maksimal cirkulation af kropsvarme og frisk luft.

Overblik over alle produkterne

Materiale
Åndbare tekstiler
Slidstærke kunstfibre
High-tech tekstiler

dryplexx® - varmelag

dryplexx® tekstiler er særdeles åndbare og lader sig derfor optimalt integrere i flerlagssystemet. Varmelaget indeholder overvejende særligt fleksibelt dryplexx® fleece- og softshell produter i forskellige strukturer.

Vejrbeskyttelseslag

TRODSER ELEMENTERNE!


Arbejdsjakke iht. DIN EN 343 - vandtæt allrounder til VEJRBESKYTTELSESLAG

Vejrbeskyttelse er et helt centralt krav til professionelt arbejdstøj, da ekstremt vejr er en udfordring ved udendørsjobs. Det kræver fleksibilitet. Optimal beskyttelse ved alt slags vejr betyder allroundjakker, dobbeltjakker og 3-i-1 funktionsjakker. Softshelljakker er fleksible og lette. Skoene skal selvfølgelig også yde den rigtige beskyttelse. Til arbejds- og sikkerhedssko satser engelbert strauss på membranteknologi af dryplexx® extreme og dryplexx® waterproof.

Overblik over alle produkterne

normer og materialer


Normen
Åndbare tekstiler

Vores regntøj er testet for vandtæthed og åndbarhed under almindelig belastning på arbejdspladsen iht. den europæiske standard EN 343:2003+ A1:2007 + AC:2009. Indekset for vandtæthed og åndbarhed er kategoriseret i tre klasser, hvor den højeste klasse yder den bedste beskyttelse hhv. giver den bedste åndbarhed.

FLEKSIBEL UNDER ALLE FORHOLD
E.S. ARBEJDTØJ MED FUNKTION, DER VIRKER!
Fugt
Vind
Kulde
Skiftende vejr

DIN EN 343:2003 – beskytter mod regn

+ Vandtæt og åndbar under mekanisk belastning
+ Beskytter mod fugt, også kraftig regn

Den rigtige pleje
af funktionsbeklædning

Funktionsbeklædning til jobbet skal kunne klare en helt del. Den rigtige pleje er afgørende for at opretholde funktioner som åndbarhed, vandtæthed og udseendet. Vi giver dig gode råd til plejen af beklædning og arbejdssko med membran samt passende plejemidler.
PLEJETIPS
Daglig brug betyder slitage, derfor skal funktionel beklædning skiftes oftere.
Tøjet bør ikke vaskes så ofte. Det er ofte nok at lufte det yderste lag og fjerne overfladisk snavs med en børste.
Brug ikke skyllemiddel! Det begrænser beklædningens åndbarhed.
Snavs og støv skal så vidt muligt børstes af med en børste, før tøjet vaskes.
Folder og rynker bør undgås så vidt muligt. Arbejdsbeklædning skal hænges på en god bøjle eller lægges pænt sammen.

Vask

Korrekt vask er afgørende for levetiden af funktionsbeklædningen. Vasketemperaturen, som er anført på plejeetiketten, skal altid følges. Hvis tøjet ikke er påført plejeanvisninger skal funktionsjakker og lignende vaskes så skånsomt som muligt (finvask ved 30° C). Lynlåse og burrebåndslukninger skal lukkes før vask. Undlad af fylde vaskemaskinen helt op. Brug af skyllemiddel er no-go!

Strygning

De fleste funktionstekstiler er strygefri. Det er oftest nok at lade dem tørre på en god bøjle eller med tromletørring.

Hvis det alligevel blive nødvendigt at stryge funktionsbeklædningen, f.eks. ved funktionsskjorter, gælder: stryges kun ved lav temperatur og uden damp! Et håndklæde imellem tøjet og strygejernet beskytter materialet. Fleecejakker skal ikke stryges. Hellere ryste dem efter finvask og hænge dem op til tørring.

Tørring

Også her gælder: Bemærk plejeetiket! Generelt har varme en positiv effekt på imprægneret beklædning.

Produkter, der tåler tørretumbling, tørres i tørretumbleren i ca. en halv time ved laveste trin – må ikke tørres komplet igennem! Beklædning, der ifølge plejeetiketten ikke egner sig til tørretumbling, skal dryppe af og lufttørre.

Imprægnering

Imprægneringen er det første beskyttelseslag imod fugt, støv og snavs. Regelmæssig efterfølgende imprægnering anbefales på det kraftigste!

Senest, når vandet ikke længere praller af det udvendige stof, skal funktionstekstiler behandles med imprægneringsmiddel. Enten ved hjælp af tilsvarende vaskeimprægneringer eller efter vask med en speciel imprægneringsspray til tekstil.

Skopleje

Åndbare, vandtætte arbejdssko kræver særlig pleje for at bevare ydeevnen. Regelmæssig rengøring, tørring og imprægnering bevarer funktionen.

Groft snavs fjernes, derefter renses hele skoen med lunkent vand og/eller speciel rensespray. Lad våde sko tørre langsomt, aldrig ved hjælp af direkte varmekilder (radiator osv.). Det er effektivt at fylde skoene med materiale med sugeevne (f.eks. avispapir). Det giver god mening at have arbejdssko, du kan skifte imellem dagligt.

Vi anbefaler at imprægnere arbejds- og sikkerhedssko med klimamembran regelmæssigt – før de bruges første gang, og før der første gang anvendes plejemiddel.

Menu Produkter
Sammenligningslister
Produktsammenligning
4 / 4 artikel
maks. Antal nået for denne kategori!
Fjern venligst mindst et produkt fra kategorien, for at kunne tilføje nye.
Sammenligningslister
Produktsammenligning
er tilføjet til sammenligningsliste.
Tilføj produkt
For sammenligning af produkter, skal de tilføjes til sammenligningslisten.
Sammenligningslister
Produktsammenligning
da en