Menu Produkter
Sammenligningslister
Produktsammenligning
4 / 4 artikel
maks. Antal nået for denne kategori!
Fjern venligst mindst et produkt fra kategorien, for at kunne tilføje nye.
Sammenligningslister
Produktsammenligning
er tilføjet til sammenligningsliste.
Tilføj produkt
For sammenligning af produkter, skal de tilføjes til sammenligningslisten.
Sammenligningslister
Produktsammenligning
da en

Skærebukser


Skærebukser
Skærebukser
Skærebukser
Skærebukser
Filter
Popularitet
Nyeste først
Pris faldende
Pris stigende
no filters found
Desværre er denne service i øjeblikket ikke tilgængelig. Prøv igen senere.
Størrelse
Farve
e.s. Kollektionslinjer
Materialets egenskaber
5 Artikler
Flere filtre5Filter (5)
Popularitet
Størrelse
Farve
e.s. Kollektionslinjer
Materialets egenskaber
5 Artikler
Flere filtre5Filter (5)
Popularitet
e.s. skovoverall med skærebeskyttelse, KWF
e.s. skovoverall med skærebeskyttelse, KWF
fra 1.158,75 kr.
(med moms) fra 10 Stk.
3farver
Bukser t. skovarb / skærebeskyt e.s.cotton touch
Bukser t. skovarb / skærebeskyt e.s.cotton touch
fra 1.298,75 kr.
(med moms) fra 10 Stk.
3farver
e.s. jeans med skærebeskyttelse til skoven
e.s. jeans med skærebeskyttelse til skoven
fra 1.348,75 kr.
(med moms) fra 10 Stk.
1farve
e.s. skovbukser med skærebeskyttelse, KWF
e.s. skovbukser med skærebeskyttelse, KWF
fra 1.068,75 kr.
(med moms) fra 10 Stk.
3farver
Bukser med skærebeskyttelse e.s.vision
Bukser med skærebeskyttelse e.s.vision
fra 1.698,75 kr.
(med moms) fra 10 Stk.
1farve
Du har allerede set {0} af {1} varer.
Strauss Arbejdsbukser Skærebukser

Skærebukser


Skærebukser

Skærebukser til skovbrugssektoren


De er en uundværlig bestanddel af beskyttelsesudstyret inden for skovbrug: Skærebukser.For når der arbejdes med kædesave, er faren for at komme til skade særdeles stor: Ufremkommeligt skovområde, glat undergrund, tunge maskiner – ofte er det kun brøkdele af et sekund, som får en til at glide eller falde. Kørende kædesave bliver så hurtigt til en ukontrollerbar fare. En pålidelig skærebeskyttelse må derfor under ingen omstændigheder mangle ved skovarbejde.

Skærebukser fås både som almindelige bukser og som overall og er testet iht. EN ISO 11393-2:2019. Den europæiske sikkerhedsnorm definerer kravene om benbeskyttelse ved arbejde med håndførte kædesave. Arbejdsbukser med skærebeskyttelse iht. EN omfatter dermed beskyttelse imod skæreskader på grund af motorsave eller håndførte kædesave.

testet iht. EN ISO 11393-2:2019

Hvordan beskytter skærebukserne?


Skærebeskyttelsesbukser testet iht. EN ISO 11393-2:2019, skærebeskyttelsesklasse 1 beskytter benene mod skader på grund af håndholdte kædesave ved en kædehastighed op til 20 m/s. Den beskyttende virkning opnås ved at blokere kædesaven. På forsiden af bukserne fra hoften til anklerne er der indarbejdet et lag af løst vævede, meget lange og fine rivfaste tråde imellem udvendigt stof og foret – det såkaldte skærebeskyttelsesindlæg. Så snart kædesavens kæde skærer igennem ydermaterialet, får den fat i skærebeskyttelsesindlæggets tråde. De lægger sig omkring kædesavens drivhjul, blokerer det og forhindrer dermed graverende skæreskader på benene.

Hvilke skærebeskyttelsesklasser findes der?


Den europæiske norm EN ISO 11393-2 om skærebeskyttelse skelner imellem fire skærebeskyttelsesklasser, som inddeles efter kædehastigheden:

 • Klasse 0 = 16 m/s kædehastighed
 • Klasse 1 = 20 m/s kædehastighed (standard)
 • Klasse 2 = 24 m/s kædehastighed
 • Klasse 3 = 28 m/s kædehastighed

Skærebukser fra Engelbert Strauss overholder skærebeskyttelsesklasse 1 – den skærebeskyttelsesklasse, som bæres oftest inden for skovsektoren. Ifølge denne beskyttelsesklasse holder skærebeskyttelseslagene til en kædehastighed på 20 m/s. Ved køb af kvalitetsskærebukser bør det derfor kontrolleres på forhånd, med hvilken hastighed den anvendte motorsav kører med. Skærebukser i højere klasser er tungere og mere stive. Det er ensbetydende med mindre fleksibilitet.

Foruden kædehastighed er kædens skarphed, kædespænding samt anslagsvinkel og -energi afgørende parametre for skærebuksernes beskyttelsesgrad. En ting er sikker: Da enhver kontakt med en kædesav er anderledes, kan selv skærebukser ikke beskytte hundrede procent imod skader. Alligevel er de uundværlige ved arbejde med kædesave, så alvorlige benskader med farlige konsekvenser undgås.

Ifølge denne beskyttelsesklasse holder skærebeskyttelseslagene til en kædehastighed på 20 m/s.

Hvad betyder „KWF-testet“ og „FPA-godkendt“?


Den tyske styrelse for godkendelse af udstyr og maskiner til skove (Kuratorium für Wald- und Forsttechnik) – kort KWF – tester beskyttelsesbeklædning og skovteknisk udstyr i en omfattende brugsværdiundersøgelse. Hvis produktet opfylder alle sikkerhedsrelevante krav, får produktet mærket KWF-standard. For at produkter som bukser, jakker og sko til skovbrug kan få mærket KWF-Profi, testes disse i en test, der løber over et helt år. I denne periode tester professionelle skovarbejdere produkterne i deres daglige arbejde. Kravene svarer til standarderne for teknisk effektivitet, arbejdssikkerhed, ergonomi og miljømæssig bæredygtighed. Testen omfatter tekniske målinger, test af anvendelse af udstyret i skoven og en rundspørge vedrørende den praktiske brug af udstyret. Her testes komfort, holdbarhed, pleje og udstyr.

Vores bukser godkendt med mærket KWF-standard/FPA:

KWF-testet og FPA-godkendt

e.s. skovbukser med skærebeskyttelse, KWF

De KWF Profi-testede skærebukser e.s. skærebukser til skovbrug KWF er superlette og behagelige, forsynet med beskyttelsesmateriale i seks lag i elastisk strækmateriale og garanterer dermed en enorm bevægelsesfrihed. De har praktiske detaljer og mange lommer, som ifølge KWF-vurderingsudvalget er placeret særdeles funktionelt.

e.s. skovbukser med skærebeskyttelse, KWF

e.s. skovoverall med skærebeskyttelse, KWF

e.s. skærebukser som overall til skovbrug KWF er forsynet med beskyttelsesmateriale i seks lag og er særdeles behagelige at have på. De ekstra brede seler sidder sikkert uden at glide ned. For optimal bærekomfort er ryggen forsynet med et strækindlæg. Foruden de mange lommer og funktioner er der en praktisk lomme på smækken.

e.s. skovoverall med skærebeskyttelse, KWF

Bukser skærebeskyttelse e.s. cotton touch

Blød, støjsvag og vandfast, voksbehandlet beklædning i skærebeskyttelsesklasse 1. Bukser skærebeskyttelse e.s. cotton touch praktiske all-weather-bukser til brug i skoven. Alle lynlåse er tætte og beskytter mod snavs, burrebåndslukningerne er optimeret til skovbrug. En robust, funktionel og behagelig skærebuks.

Bukser skærebeskyttelse e.s.cotton touch

e.s. jeans med skærebeskyttelse til skoven

jeans med skærebeskyttelse til skoven Engelbert Strauss Med disse bukser i klasse 1 og i afslappet 5-pocket-jeans style og mange praktiske detaljer til skovbrug viser skovbeklædning sig fra den coole side.

e.s. jeans med skærebeskyttelse til skoven

Bukser med skærebeskyttelse e.s.vision

Det slidstærke CORDURA®-strækmateriale i skærebukserne e.s.vision garanterer optimal bevægelsesfrihed. En vandafvisende, forstærket beskyttelse imod torne nederst på buksebenet beskytter imod forhindringer i underskoven. Mange lommer og funktioner som lynlåsventilation på lårene, indsyet snavs- og tægebeskyttelse samt den behagelige linningsteknologi EAZYFIT® gør bukserne til den perfekte ledsager ved arbejde i skoven

Bukser med skærebeskyttelse e.s.vision

Hvad betyder skærebeskyttelsesformerne A, C og B?


Skærebeskyttelsesformerne angiver, hvor skærebeskyttelsesindlæggene befinder sig. Alt afhængigt af, om man anvender professionelle kædesave i sit daglige arbejde eller kun i sjældne tilfælde bruger en motorsav, anbefales en anden beskyttelsesform:

Skærebeskyttelsesform A

Skærebeskyttelsesbukser i form A er beregnet til professionel anvendelse inden for skovbrug. Iht. EN ISO 11393 dækker skærebeskyttelsen forsiden af benene og til en vis grad benet bagpå i venstre side (hver 5 cm).

Iht. EN ISO 11393 dækker skærebeskyttelsen forsiden af benene og til en vis grad benet bagpå i venstre side (hver 5 cm).

Skærebeskyttelsesform C

Formen C sikrer derudover den mere sjældent udsatte bagside af benene og giver dermed beskyttelse omkring hele benet. Bevægelsesfriheden begrænses dog tilsvarende pga. denne beskyttelse. Denne beskyttelsesform anbefales derfor ikke ved regelmæssig professionel anvendelse, men derimod kun til personer, som kun i sjældne tilfælde bruger en motorsav, som fx brandfolk.

Skærebeskyttelsesform B

Chaps, med remme til at lukke dem med. Til lejlighedsvis anvendelse, ikke til professionel anvendelse.

Hvilke skærebukser er de rigtige?


Skærebukser fra Engelbert Strauss fås i forskellige design og med forskellige funktioner. Vigtigt er: Ved alle e.s. skærebukser fokuseres på sikkerheden – de beskytter dermed pålideligt imod skader ved arbejde med kædesave. e.s.vision cross skærebukser og skærebukser som overall er specielle: Med en ny placering af det beskyttende skærelag har e.s.vision cross en udvidet skæreradius og beskytter dermed også imod snit på langs.. Kombineret med bXeric® er selv indlægget strækbart og sørger dermed for ubegrænset bevægelsesfrihed – og for endnu mere sikkerhed og komfort under arbejdet!

Beskyttelsesudstyr fra Engelbert Strauss til skovbrug er fremstillet af førsteklasses materialer for at opnå den højeste sikkerhed. Forskellene er udstyret, detaljerne og designet. Valget af de rigtige bukser er altså i høj grad en smagssag. Erfaringen viser, at det første spørgsmål ved valg af de rigtige skærebukser er:

Også her er smag og personligt velbehag afgørende. Da de beskyttende lag udelukkende er indarbejdet ved benene, egner begge buksetyper sig til arbejde i skoven.

Fordelen ved bukser med skærebeskyttelse er deres fleksiblitet. Ved hjælp af seler kan bukserne bruges mere løst ved højere temperaturer. Det giver en forbedret klimakomfort for overkroppen. Et øget område ved nyrerne beskytter imod nedkøling om vinteren.

Strauss Arbejdsbukser Skærebukser

Smækbukser giver derimod mere opbevaringsplads på brystet. Især smådele kan opbevares lige ved hånden. Takket være smækken over bryst og ryg er overall derudover varmere end bukser. En stor fordel ved skovarbejde om vinteren.

Engelbert Strauss skærebukser

Hvordan finder jeg skærebukserne i den rigtige størrelse.


Generelt gælder, at beskyttelsesudstyr vælges, så det er muligt at arbejde uden at blive indskrænket. Samtidigt bør tøjet ikke være for rummeligt, da der ellers er risiko for at hænge fast. Skærebukser fra Engelbert Strauss fås både i regulære størrelser samt i slanke og korte størrelser. Ved hjælp af størrelsestabellen kan du hurtigt og nemt finde den rigtige størrelse i vores onlineshop.

Bemærkninger vedrørende sikkerhed


Bukser med skærebeskyttelse må ikke komme i kontakt med spidse eller skarpe genstande (f.eks. motorsavskæder, torne, metalværktøj osv.) samt med aggressive substanser som syrer, olier, opløsningsmidler, brændstoffer, afføring fra dyr, så materialerne ikke bliver beskadiget. Ligeledes bør kontakt med varme genstande (udstødning o.l.) og andre varmekilder (åben ild, varmeovne o.l.) undgås – det kan påvirke skærebeskyttelsen.

Bemærkninger om reparation


Kun ydermaterialet må repareres ved skader. Sy dog aldrig igennem det beskyttende lag! Ved ændring eller reparation af sikkerhedstøj (f.eks. ved afkortning af buksebenene) må det beskyttende indlæg ikke forbedres, ændres, afkortes eller sys igennem. Enhver ændring af det beskyttende indlæg forringer eller ødelægger den beskyttende virkning! Overhold altid vedlagte brugsanvisning ved reparationer samt for henvisninger om korrekt omgang med skærebukserne.

Hvordan vasker og plejer jeg mine skærebukser?

Ved skærebukser fra Engelbert Strauss anvendes kun robuste, plejelette materialer. Ved beskyttelsesudstyr til skovarbejde lægges der især vægt på maksimal bevægelsesfrihed takket være fleksible materialer, behagelige løsninger i linningen og elastiske indlæg. Beskyttelsesudstyret bør rengøres regelmæssigt, så også produkternes holdbarhed garanteres foruden brugerkomfort og design.

 • Fjern snavs straks efter brug
 • Vask med et color-vaskemiddel ved 40 °C
 • Centrifuger ikke og tør ikke tøjet i tørretumbler, da det får skærebeskyttelsesfibrene til at trække sig sammen. Derved kan det ikke længere garanteres, at bukserne beskytter mod snit
 • Efter vask trækkes beskyttelsestøjet i form og lufttørres
 • Må ikke stryges
 • Skærebeskyttelsesbukser må vaskes ca. 25 gange i vaskemaskine. Dette svarer til:
  • ca. 1 - 1,5 år ved professionelt arbejde i skoven
  • ca. 5 år ved ikke professionelt brugBemærkninger vedrørende sikkerhed

Andet udstyr til arbejdsbeskyttelse ved skovarbejde


Husk, at omfattende beskyttelse ved arbejde med kædesave kræver mere en et par skærebukser: Outfittet bør derfor også omfatte det korrekte fodtøj og passende handsker. Sikkerhedsstøvler til skovbrug som S2 sikkerhedsstøvler Triton til skovbrug Alpin beskytter med stålværn imod snit ved håndførte kædesave. Skærebeskyttelseshandskerne i læder er testet iht. EN 381-7:1999 (skærebeskyttelse, klasse 0:16 m/s) samt EN 388:2016 (mekaniske risici, 2132X). Det bløde læder giver et godt greb om kædesaven, håndryggen på den venstre handske er forsynet med et specielt skærebeskyttelsesindlæg. Husk også at beskytte hovedet og ansigtet under arbejdet – øjnene skal beskyttes imod alvorlige skader ved omkringflyvende spåner og andre små trædele. Engelbert Strauss har til dette formål bl.a. KWF-testede sikkerhedshjelmkombinationer til skovbrug. Disse er derudover forsynet med et certificeret e.s. høreværn „2C“. Kategorien høreværn omfatter derudover mange andre produkter, som beskytter ørene imod kraftig støj fra kædesave.

Andet udstyr til arbejdsbeskyttelse ved skovarbejde

Med få klik til de perfekte skærebukser


Hvorfor søge længe, når det er så nemt? Produktfiltret på oversigtssiden for skærebukser i Engelbert Strauss-onlineshoppen hjælper dig med hurtigt at finde den perfekte model: Her kan du udvælge produkter ikke kun efter størrelse, farve og kollektion, men også efter udstyr som lommer og ventilation samt materiale- og plejeegenskaber.

Vis alle
mindre

Engelbert Strauss ApS

Tlf
70 20 91 18
Fax
70 20 91 19

Sprogvalg

da en
Alle priser ekskl. forsendelsesomkostninger ved bestilling under beløbet 998,75 kr..
Alle priser ekskl. lovpligtig moms ekskl. forsendelsesomkostninger ved bestilling under beløbet 799,00 kr..