Menu Products
Comparison lists
Product comparison
4 / 4 article
max. number for this category reached!
Please remove at least one article from the category to add further articles.
Comparison lists
Product comparison
was added to the comparison list.
Add article
You will need to add the products to the comparison list to compare them.
Comparison lists
Product comparison
da en

LexiconMAK-værdi


MAK står for maksimal arbejdspladskoncentration.

Den tidsmæssigt vægtede, gennemsnitlige arbejdskoncentration, som stort set alle håndværkere kan udsættes for på en arbejdsdag på 8 timer, 40 timer om ugen, uden skader på helbredet. Værdien måles for finstøv i mg/kubikmeter, for gasser og dampe i ml/kubikmeter.

Membran


Klimamembraner er vandtætte og åndbare. Åndbarheden anvendes, når der sker et temperaturskift indefra, der trænger ud til overfladen. Hvis det ikke er tilfældet, mister klimamembraner deres åndbarhed, og vand kan så at sige trænge igennem fra begge sider.

På grund af funktionen skelner man mellem to typer:

 • Klimamembraner:
  Mikroporøse membraner
  Mikroporøs betyder at laget/membranen lader vandmolekylerne passere direkte igennem, fordi membranporerne er væsentligt større end vanddampmolekyler og betydeligt mindre end vanddråber. Det mest kendte eksempel på en mikroporøs membran er GORE-TEX®.
 • Kompakte membraner:
  I modsætning til mikroporøse belægninger eller membraner har kompakte membraner ingen porer. Kompakte belægninger/membraner har en åndbarhed, der fremkommer elektronisk. Vanddampen transporteres elektronisk ud til overfladen langs med molekylekæden ved hjælp af transportmolekyler. Det mest kendte eksempel er SympaTex®.

Hvad angår åndbarheden, er kompakte membraner som regel ikke så åndbare som mikroporøse membraner. Den eneste grundlæggende fordel ved kompakte membraner er, at de er meget lette at holde, fordi der ikke er nogen porer, der lukkes til af udefrakommende snavs eller forkert vedligeholdelse Grundlæggende er det dog sådan, at belægningens/membranens holdbarhed afhænger af det anvendte materiale. Jo glattere materialet er, desto længere er belægningens/membranens levetid.

Memory Foam


Mange Strauss-sko er forsynet med en speciel fodseng. Ved Memory Foam kan man tale om sko med hukommelse, for fodsengen husker fodens aftryk og tilpasser sig dette med tiden. Foden aflastes dermed der, hvor den belastes mest. Fordelene ved Memory Foam er:

 • Ekstra dæmpning af mellemfoden under fodsengen
 • Trykfordeling/vægtaflastning på den centrale mellemfod
 • Mere komfort særligt på hårde underlag
 • Dynamisk understøttelse ved gang kombineret med fodsengen
 • Konstrueret iht. ortopædiske angivelser

Merino


Merino – funktionel fra naturens hånd

Merino er rene naturfibre. Merinould stammer fra merinofårene i De Newzealandske Alper. Uldfibrene fra disse bjergfår er langt finere og lettere end almindelig uld. Ud fra dette førsteklasses naturprodukt fremstilles der stoffer, der er ekstremt lette, bløde, og som føles behagelige på huden.

Klimaregulerende, isolerende, lugthæmmende – disse egenskaber har merinould allerede fra naturens hånd Merinould hæmmer bakteriedannelsen og er derfor lugtneutral. Den specielle fiberstruktur varmer ved kulde og virker kølende, når det er varmt. Dermed reagerer den på udefrakommende påvirkninger og leder varmen bort fra kroppen, når du sveder meget. Ideel til brug på steder med omskifteligt vejr og skift mellem hårde fysiske aktiviteter og hvilefaser. Merinofibrenes overflade er hydrofob. Det vil sige, at vand perler af som dråber, mens fibrenes kerne optager fugtighed i form af vanddamp – uden at materialet føles fugtigt eller klamt. Merino tørrer ekstremt hurtigt, er smudsafvisende, og i modsætning til almindelig uld er den let at holde og kan vaskes i vaskemaskine.

Mesh


Mesh er en form for netvævning, der gør tøjet særligt åndbart og let. Afhængigt af produktet opfylder netvævningen forskellige supplerende funktioner.


Modal


Modal fibres are 100% natural: The primary material used to make these fibres comes from cellulose (usually from beech wood). The natural cellulose is broken down in various state-of-the-art production procedures and spun into fibres.

 • Excellent comfort thanks to super-soft Modal stretch material
 • pleasantly elastic and fast-drying
 • excellent moisture absorption
 • easy-care and form-stable

Moleskin


Moleskin er den glatte overflade på bomuld, der er meget tætvævet.


Engelbert Strauss ApS

Phone
70 20 91 18
Fax
70 20 91 19

Language selection

da en
All prices plus shipping on orders below 998,75 kr..
All prices plus VAT plus shipping on orders below 799,00 kr..